Prof. Dr. Canan Karatay, dikkat eçekn uyarılarına bir yenisini daha ekleyerek bir kuruyemişe dikkat çekti. Kuruyemişlerden bahseden Karatay, kajuya yönelik kritik uyarılarda bulundu.
Yurt dışından gelen kuruyemişlerin bozulmaması ve küflenmemesi için üzerlerine bromür gazı sıkıldığını belirten Karatay, ürünleri yerel olarak mevsiminde tüketme uyarısında bulundu.
BREZİLYA CEVİZİ VE KAJUYA DİKKAT
Brezilya cevizinin çok tehlikeli olduğunu belirten Karatay bir parantez de “kaju”ya açtı.
Yurttaşların severek tükettiği “kaju”nun dışarıdan geldiğini ve ilaçlı olduğunu belirten Karatay, “Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim” dedi.